ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Δεν έχουν μπέσα οι Ευρωπαίοι

Στη γραμμή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη στάση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αν και ο ίδιος δεν φάνηκε να του αρέσει όταν του είπαν ότι έγιναν λάθη στη διαπραγμάτευση.

«Εμείς πήγαμε με την αίσθηση, ότι η συμφωνία είναι συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι για το “α” και όχι το “β” σημαίνει το “α” και όχι το “β”. Από την άλλη πλευρά δεν υπήρξε προσήλωση στη μπέσα» ανέφερε σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο κτήριο της οδού Νίκης ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός είχε επιτεθεί στους εταίρους και ειδικά στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι άλλαξαν στάση και δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους ότι με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου θα αποκατασταθεί η ρευστότητα.

«Φαίνεται ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Όσον αφορά το αν υπήρξε αστοχία  και λάθος στους χειρισμούς ο υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι «δεν υπήρξε αστοχία αλλά διαφορά πολιτικής». Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας χθες, έκανε λόγο για λάθη που έγιναν στη διαπραγμάτευση.

Ερωτηθείς για το να υπάρχει κόντρα του ιδίου με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι «δεν είμαστε σε κόντρα. Με τον Σταθάκη, τον Θεοχαράκη, είμαστε όλοι Κρητικοί. Είμαστε αγαπημένοι, είμαστε μια ομάδα».

Όταν, τέλος, ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «ο υπουργός Οικονομικών; Ο υπεύθυνος της πολιτικής διαπραγμάτευσης;» λίγο πριν περάσει την πόρτα του υπουργείου.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact