ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ- Ο ΕΦΕΤ Ανακαλεί Τρόφιμα Και Προϊόντα Από Carrefour. Jumbo Και”ΑΒ Βασιλόπουλος”

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος “σάλτσα με μανιτάρια” Ιταλικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε η παρουσία γλουτένης, αλλεργιογόνο συστατικό, που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος.”

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Biffi Σάλτσα Με Μανιτάρια” σε συσκευασία των 200g, ανεξαρτήτως παρτίδας, το οποίο διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση “ΑΒ Βασιλόπουλος”.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πλαστικής κουτάλας και παιδικού πλαστικού μπολ Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, “Kουτάλα με τρύπες”, στο οποίο διαπιστώθηκε η μετανάστευση πρωτοταγών αρωματικών αμινών, σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια για τη χρήση του σε επαφή με τρόφιμα.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Bosfor HOUSEWARE”, προέλευσης Τουρκίας, με αριθμό παρτίδας Lot: 28062014 και αριθμό γραμμοκώδικα 8693395006331. Επίσης, στην συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός BSF633.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, προέβη σε έλεγχο παιδικού πλαστικού μπολ, το οποίο διαπιστώθηκε, μέσω εργαστηριακών δοκιμών από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι δεν πληροί τους όρους για τη χρήση που προορίζεται, με επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων, διότι κατά τη δοκιμή μετανάστευσης σε προσομοιωτές τροφίμων παρατηρήθηκαν αποκολλήσεις της πλαστικής διακοσμητικής επίστρωσης τόσο στο εσωτερικό (βυθό) όσο και στο χείλος του μπολ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το παιδικό μπολ, με την εμπορική ονομασία “Μπολ πλαστικό ζούγκλα” και αριθμό παρτίδας Lot NO:RA 1401 – 04.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα προϊόντα διακινήθηκαν από την ελληνική εταιρεία “JUMBO S.A.” (Κύπρου 9 &Ύδρας, Μοσχάτο).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εν λόγω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” σχετικά με την ανάκληση προϊόντος “Καρύδα Τριμμένη” στην πρώτη ύλη του οποίου ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Καρύδα Τριμμένη CRF”, προέλευσης Ινδίας, σε συσκευασία 200g, με αριθμούς παρτίδας L151209 και L151212, που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας “ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.” (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), ενώ οι έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact