ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν οι εταίροι επιμένουν στο mail Χαρδούβελη πρέπει να ερωτηθεί ο λαός»

Μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαπραγματευτική ομάδα, στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Συντονιστής του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, πως δείχνει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης σύμφωνα με τα οποία αν υπάρξει συμφωνία, το 61.9% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί δημοψήφισμα προς έγκριση της, σχολιάζοντας στην εκπομπή On Line του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Υπογράμμισε μάλιστα πως αν οι εταίροι επιμένουν στην υπογραφή εκ μέρους της κυβέρνησης όσων περιλαμβάνονται στο «mail Χαρδούβελη», τότε πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία και ότι «δεν θα φθάσουμε στο δημοψήφισμα».
Πρόσθεσε, ότι «αν φθάσουμε σε δημοψήφισμα, ο λαός θα ψηφίσει την πρότασή μας (της κυβέρνησης) και οι εταίροι πρέπει να δεχθούν την δεύτερη ετυμηγορία του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά τα στενά χρονικά πλέον όρια για την επίτευξή της ο κ. Φλαμπουράρης, δήλωσε πως η συμφωνία θα επιτευχθεί με τους εταίρους στις αρχές του επόμενου μηνός, υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε μια συμφωνία αντίστοιχη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού».

Σε σχέση με τις δυσκολίες που ανέκυψαν στην πορεία της διαπραγμάτευσης, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση μάλλον υπερεκτίμησε την δημοκρατική και διαφανή συμπεριφορά των εταίρων. «Θεωρούσαμε ότι είμαστε σε μια ΕΕ αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Φλαμπουράρης.

Επιπλέον τόνισε ότι με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου η Ελλάδα κέρδισε, πρώτον, η τάση για πρωτογενές πλεόνασμα να διαμορφωθεί στο 1,2%-1,5% και δεύτερον, το ότι «τελειώσαμε με την αξιολόγηση». Πρόσθεσε ότι αν οι εταίροι επαναφέρουν το θέμα αυτό, η ασυνέπεια βαρύνει αυτούς.

Διευκρίνισε επίσης, ότι μόλις λυθεί το θέμα της ροής χρημάτων στην ελληνική οικονομία «σε μια βδομάδα ελπίζω» θα υπάρξουν ευχάριστες εκπλήξεις στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, «που κάποιοι την αποκαλούν ιδιωτικοποιήσεις».

Ερωτηθείς αν τυχόν στις 9 Μαΐου δεν υπάρξει συμφωνία και τεθεί το δίλημμα «πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ή πληρωμή μισθών και συντάξεων», ο υπουργός Επικρατείας απάντησε κατηγορηματικά πως «δεν υπάρχει δίλημμα. Πληρωμή μισθών και συντάξεων».

Όσο για το περιστατικό του προπηλακισμού του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, στην περιοχή των Εξαρχείων από ομάδα αντιεξουσιαστών ο υπουργός Επικρατείαςτόνισε πως «στην πολιτική αντιπαράθεση μπορεί να είμαστε οξείς, αλλά δεν επιτρέπεται η προσωπική στοχοποίηση».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact