ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την τροπολογία για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» παρουσίασε ο Λοβέρδος


Από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστο μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη

Βελτιωτική τροπολογία για την διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών», κατέθεσε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με την ρύθμιση που παρουσίασε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος, από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας εξαιρούνται όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις, σε τουλάχιστο μία εξεταστική περίοδο κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε στην Επιτροπή ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτική αλλαγή, με την οποία θα εξαιρούνται από την διαγραφή και όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει απλά συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

«Μην συνδέστε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων», υπογράμμισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, επιμένοντας στην πρόταση του κόμματος του, να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών.

Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια, το δικαίωμα που παρείχε ο νόμος του 2011 να εξαιρεθούν από την διαγραφή οι φοιτητές που συμμετείχαν σε εξετάσεις, το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από τους συνολικά 170.000 αιώνιους φοιτητές.

«Είναι ανάγλυφοι οι αριθμοί για αυτούς τους φοιτητές που επέδειξαν ενδιαφέρον μετά την ψήφιση του νόμου», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη το ΤΕΙ Αθηνών έχει ξεκινήσει από το 2007, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, τις διαγραφές όποιων δεν εγγράφονται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί 17.000 άτομα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact