ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμονή στο ευρώ ψηφίζουν οι Έλληνες

Kάτω του μετρίου «αξιολογούν» οι πολίτες τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Με άριστα το «10» στην καταπολέμηση της ανεργίας η κυβέρνηση συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 3,8, στη μείωση της ακρίβειας 3,3, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας 2,8 ενώ στην κοινωνική ασφάλιση οι πολίτες βαθμολογούν με 4.

Από την προκήρυξη των Προεδρικών εκλογών, το Δεκέμβριο του 2014, το 34% αναφέρει ότι η οικονομική κατάσταση χειροτέρεψε.

Εξάλλου, μέσα στους επόμενους 12 μήνες το 30% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33% ότι θα καλυτερέψει, το 26% ότι θα παραμείνει η ίδια και το 11% ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.

Στο ερώτημα τι επιλέγουν ανάμεσα στην παραμονή στο ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή, το 66,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ, με το 27% να επιλέγει την επιστροφή στη δραχμή.

Το ποσοστό διαφοροποιείται όταν η παραμονή στο ευρώ συνοδεύεται από την εφαρμογή ενός νέου Μνημονίου, παραμένει, ωστόσο, ψηλότερα στις προτιμήσεις των πολιτών, με 55,5%, έναντι 35% που επιλέγουν την επιστροφή στη δραχμή με ανεξάρτητη δημοσιονομική πολιτική.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact