ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To ΔΝΤ παραδέχεται ότι υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα

To ΔΝΤ παραδέχεται ότι υπάρχει «Plan B» για την Ελλάδα

Την συγκαλυμμένη απειλή του «Plan Β» για την Ελλάδα κρατά ενεργή το ΔΝΤ, στην τελική και πιο κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης.

Λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση Λαγκάρντ – Ντράγκι όπου θα συζητηθεί το ελληνικό ζήτημα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ εξετάζει «Plan B» για τη συγκράτηση της κρίσης σε περίπτωση ελληνικής εξόδου από το ευρώ, αν και έσπευσε να τονίσει ότι αυτό δεν είναι το βασικό σενάριο.

Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Ράις ερωτήθηκε για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, επανέλαβε ότι η βασική εκτίμηση του Ταμείου είναι ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. «Είναι όμως η δουλειά μας να εξετάζουμε διαφορετικά σενάρια. Αυτό κάνουμε για όλες τις χώρες» πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το τί περιλαμβάνει ένα τέτοιο σχέδιο απάντησε: «Δεν αποκαλύπτουμε τις λεπτομέρειες για προφανείς λόγους».

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη συνάντηση της επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ απόψε στις 9.30 έχει προγραμματιστεί και ενημέρωση του ΔΣ του Ταμείου από τον Πολ Τόμσεν για την διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει πρόοδος αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος, ενώ απέκρουσε την κριτική ότι το ΔΝΤ δεν είναι «ευέλικτο» απέναντι στην Ελλάδα.

«Το Ταμείο εργάζεται εντατικά με όλες τις πλευρές, τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές. Είμαστε ευέλικτοι και ανοιχτοί σε διαφορετικές ιδέες και επιλογές, αλλά είμαστε σταθεροί στην ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί», είπε.

Ο κ. Ράις ερωτήθηκε και για την πρόσκληση της Ρωσίας προς την Ελλάδα να μετάσχει στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS: «Εχω δει τα δημοσιεύματα, δεν γνωρίζω τίποτα για αυτό. Είναι ένα θέμα των ελληνικών αρχών», απάντησε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact