ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταθάκης: Προχωρούν αποκρτικοποιήσεις σε ΟΛΠ και αεροδρόμια

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα συνεχισθούν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg στην Τιφλίδα της Γεωργίας, προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο».

Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει επί του παρόντος άλλες ιδιωτικοποιήσεις, πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης. Είναι οριστικό, είπε ο υπουργός, ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων – από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση – όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ.

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας» και η Ελλάδα εξετάζει «εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο υπουργός. Για την πώληση του Ελληνικού, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», προσθέτοντας: «Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και, παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact