ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας και γιος είχαν κάνει τη στάνη… οπλοστάσιο

Όπλα, μεγάλη ποσότητα φυσιγγίων και αρκετά μαχαίρια εντοπίστηκαν σε στάνη κοντά σε αιολικό πάρκο στην περιοχή Μεγάλη Βρύση του Δήμου Γόρτυνος στο Ηράκλειο.

Οι, αστυνομικοί των ΤΑΕ Μεσαράς και του Α.Τ. Αγ. Μύρωνα, πραγματοποίησαν επιχείρηση στην περιοχή κατά τη διάρκεια της οποίας βρήκαν τα όπλα στην κατοχή ενός 20χρονου νεαρού ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον 54χρονο πατέρα του.

Και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση του Ν. περί ζωοκλοπής και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και της ζωοκλοπής, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεγάλης Βρύσης του Δήμου Γόρτυνος, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια των συντονισμένων ελέγχων πραγματοποιήθηκε έρευνα, σε οικία και σε ποιμνιοστάσιο 54χρονου ημεδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω, τα οποία κατείχε παράνομα με τον 20χρονο γιο του.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν :

• πιστόλι διαμετρήματος 9mm, με γεμιστήρα,
• περίστροφο διαμετρήματος 0.357 magnum,
• περίστροφο κρότου διαμετρήματος 9mm,
• διακόσια εξήντα πέντε (265) φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
• φλογοκρύπτη, ως πρόσθετο εξάρτημα πιστολιών,
• ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου,
• τρία (3) μεταλλικά ελάσματα – εξαρτήματα πολεμικού τυφεκίου,
• συσκευή νυκτερινής όρασης (night vision),
• δύο (2) παραδοσιακά μαχαίρια, 25 εκατοστών το καθένα,
• διάφορα είδη φύλαξης και συντήρησης οπλισμού (δύο θήκες πιστολιού, φυσιγγιοθήκη, δύο πλαστικά κυτία φύλαξης όπλων και πλήρες σετ καθαρισμού οπλισμού)
• γυάλινη φιάλη με ποσότητα πυρίτιδας.

Επιπλέον, σε καταμέτρηση που έγινε στη στάνη του 54χρονου, βρέθηκε να κατέχει εξήντα οκτώ (68) λιγότερα αιγοπρόβατα από αυτά που αναγράφονται στην κτηνοτροφική δήλωση έτους 2014, ενώ σαράντα ένα (41) από αυτά δεν έφεραν τους προβλεπόμενους από το νόμο κωδικούς αριθμούς εκτροφέα (ενώτια).

Πατέρας και γιός συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα (οπλισμός κ.λπ.) θα αποσταλούν για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα.

Πηγή: flashnews.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact