ΚΟΣΜΟΣ

Ο «φιλεύσπλαχνος» Σόιμπλε!

Ο «φιλεύσπλαχνος» Σόιμπλε!

Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωράνε οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα δήλωσε ο υπουργός

Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται δύο Γερμανούς πολιτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ρίχνοντας του τόνους «αισιοδοξίας» για ακόμα μια φορά.

Πιο συγκεκριμένα ο Σόιμπλε είπε πως «οι συνομιλίες με την Αθήνα συνολικά προχωρούν αργά και ότι δεν έχουν φτάσει ακόμη σε καθοριστικό σημείο».

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, σχετίζονται μόνο με την ολοκλήρωση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται υποθέσεις για «Σχέδιο Β» ή για τρίτο πακέτο στήριξης.

Ωστόσο, την ίδια ώρα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μίλησε για κάποια μίλησε για κάποια πρόοδο σε επιμέρους ζητήματα.

Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα τρίτο άτομο που συμμετείχε στη σύσκεψη είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Σόιμπλε δήλωσε ακόμη ότι «ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού υποφέρει, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν βλέπει τι πρέπει να κάνει για να βάλει ένα τέλος στην ταλαιπωρία του».

Μεταξύ άλλων, η πηγή αυτή ανέφερε πως στη σύσκεψη έγινε μια μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν ανησυχίες για την ύπαρξη μεταρρυθμιστικής βούλησης.

Όπως σημειώνει το Reuters στο νέο δημοσίευμά του για την χώρας μας με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας προειδοποιούν την ελληνική κυβέρνηση ότι οι συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας πρέπει να επιταχυνθούν, πριν η χώρα ξεμείνει από μετρητά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact