ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έχουμε και plan B και plan C»

Είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στο Brussels Group σχετικά με το ΦΠΑ. Έχουμε και plan B και plan C τα οποία είναι και λελογισμένα , ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Η πρόταση σχετικά με το ΦΠΑ που καταθέσαμε είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, είπε ο κ. Βαρουφάκης. Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές. Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία.

Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση , είπε ο υπουργός. Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact