ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Καμία δέσμευση δεν ισχύει στο διηνεκές

«Ανάλγητη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των θεσμών ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ στα νησιά.

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση για το τι θα γίνει με το ΦΠΑ στα νησιά, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών παραδέχονται ότι και στις χώρες τους υπάρχει ειδικό καθεστώς για νησιωτικά συμπλέγματα. Αλλά οι θεσμοί εμφανίζονται απόλυτα αρνητικοί. Όχι οι εταίροι μας, οι θεσμοί. Το πρόβλημα με τους θεσμούς είτε τους τους λέμε θεσμούς είτε τους λέμε Τρόικα είναι ότι δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους γι’ αυτό θα πρέπει να τελειώσουμε με τους θεσμούς και από δω και πέρα να πραγματευόμαστε με την ευρωπαϊκή επιτροπή».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ΦΠΑ αυτό το καλοκαίρι, ενώ συμπλήρωσε ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε τα νησιά πιο συνολικά.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε πως καμία δέσμευση δεν μπορεί να διαρκεί στο διηνεκές. «Δέσμευση στο διηνεκές δεν μπορεί να υπάρξει από κανέναν πέρα από την προσωπική μου δέσμευση ότι θα παλέψουμε η νησιωτική πολιτική μας να είναι τέτοια που να είναι συμβατή με τις αγωνίες των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact