ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προχώρα σε ρήξη Αλέξη…»

«Προχώρα σε ρήξη Αλέξη…»

Ο υποστηρικτής της δραχμής…

Σαφές μήνυμα ρήξης με τους δανειστές στέλνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του:

«Οσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στο λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές», αναφέρει στην εφημερίδα «Αγορά», χρεώνοντας πολλές υποχωρήσεις στην κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις: «Κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους «θεσμούς» για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας».

«Τώρα πρέπει να επιδείξουμε αποφασιστικότητα, τόλμη και ριζοσπαστικότητα, προκειμένου να λάβουμε ιστορικές αποφάσεις για τον τόπο και την πορεία του», σημειώνει
Η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση

Η σύντμηση των δόσεων του ΔΝΤ και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν οι θεσμοί, συνιστούν μια «άθλια μακιαβελική τακτική», την οποία η κυβέρνηση «δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσει». Αντίθετα «η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση», δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. Και αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας »πέμπτης φάλαγγας»».

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει ότι «οι λεγόμενοι εταίροι από την αρχή το μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact