ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πίτερ Σπίγκελ αναλύει την αντιπρόταση της κυβέρνησης: Στην πραγματικότητα η Ελλάδα ζητάει ένα νέο δάνειο

Μια άλλη διάσταση της νέας βελτιωμένης πρότασης της Ελλάδας προς την Κομισιόν, παραθέτει ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως πρόκειται, εν πολλοίς, για αίτημα της χώρας μας για νέο δάνειο διάσωσης (bailout), από τη στιγμή που ζητάει χρήματα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να αποπληρώσει τα ομόλογα που βρίσκονται στην κατοχή της ΕΚΤ και τα οποία ωριμάζουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Και αυτό επειδή δεν μπορεί να γίνει απευθείας ανταλλαγή ομολόγων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της ΕΚΤ. Αντίθετα, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να δανείσει το ESM στην Ελλάδα τα χρήματα που απαιτούνται και αυτή με τη σειρά της να τα δώσει στην ΕΚΤ.

Από την μεριά του ο Ίαν Τρέινορ του Reuters σημειώνει πως η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι καινούργια, έχει συζητηθεί και παλαιότερα, αλλά για να πάρει σάρκα και οστά θα πρέπει να προσφέρει κάτι και η Ελλάδα ως αντάλλαγμα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact