ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέμπερ: Ο Τσίπρας παίζει με τη φωτιά

Σε υψηλούς τόνους κυμαίνεται, για μία ακόμη φορά, η κριτική που διατυπώνει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «παίζει με τη φωτιά», ενώ παράλληλα εκφράζει κατανόηση για τις πρόσφατες «αιχμές» του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ προς την Αθήνα.

«Ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ‘χτίσει γέφυρεςʼ για την Ελλάδα, το είδατε αυτό τις προηγούμενες εβδομάδες» λέει ο γερμανός ευρωβουλευτής. «Ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ δεν εστιάζει μόνο στη δημοσιονομική σταθερότητα, αλλά και την κοινωνική διάσταση της πολιτικής και τον στηρίζω σε αυτό. Όμως πρέπει να υπάρχει και στην ελληνική πλευρά κάποιος που θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια. Κατανοώ την αντίδραση του Γιούνκερ στη σύνοδο του G7, γιατί θεωρώ ότι ήταν προκλητική η εμφάνιση του Τσίπρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Απαντώντας στην επισήμανση της Deutsche Welle ότι η Αθήνα κάνει λόγο για αναλυτική πρόταση 47 σελίδων προς τους «θεσμούς» ο Μάνφρεντ Βέμπερ επισημαίνει: «Κατ΄αρχάς χαιρόμαστε που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προτάσεις, αλλά ακόμη δεν μπορώ να τις αξιολογήσω, πρέπει να τις εξετάσουμε. Είναι έκδηλη η προσπάθεια που όλοι κάνουμε για ένα πρόγραμμα βοήθειας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαμε λάβει προτάσεις από την Ελλάδα, παρότι μας τις είχαν υποσχεθεί πριν από εβδομάδες. Δυστυχώς, η ελληνική πλευρά αρνείται να συνεργαστεί για λόγους κομματικούς, επειδή προεκλογικά ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί πράγματα, που δεν μπορεί να υλοποιήσει»

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact