ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Εφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, Κόμης Δράκουλας

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο θρυλικός Βρετανός ηθοποιός Σερ Κρίστοφερ Λι.

Ο Λι, που έγινσε γνωστός στο ευρύ κοινό ως ο διασημότερος «Κόμης Δράκουλας», αλλά και στις νέες γενιές ως ο «Λόρδος Σάρουμαν» στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε με καθυστέρηση, ύστερα από επιθυμία της συζύγου του, με την οποία ήταν παντρεμένος πάνω από 50 χρόνια, προκειμένου να ενημερωθεί όλη του η οικογένεια πρώτα.

Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1947, όταν πρωταγωνίστησε στο γοτθικό φιλμ «Ο διάδρομος με τους καθρέφτες», αλλά έγινε γνωστός περισσότερο στα τέλη της δεκαετίας του ’50, όταν συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής ταινιών τρόμου Hammer. Ο πρώτος του ρόλος με τα στούντιο ήταν «Η κατάρα του Φρανκενστάιν» και ήταν η πρώτη από τις 20 ταινίες που «γύρισε» με τον Πίτερ Κάσινγκ.
Εφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, ο θρυλικός «Κόμης Δράκουλας» και «Σάρουμαν» του σινεμά

Ωστόσο, η καριέρα του εκτοξεύτηκε με το ρόλο του ως Κόμης Δράκουλας, με τον οποίο έγινε ευρύτερα αναγνωρίσιμος, παρά το γεγονός ότι ο ηθοποιός δεν ήταν ευχαριστημένος με τον χαρακτήρα του ήρωα. «Μου έδωσαν έναν ρόλο που δεν έχω να κάνω τίποτα», είχε πει στο Total Film το 2005.

«Συζήτησα με την Hammer να με αφήσουν να χρησιμοποιήσω μερικά από τα λόγια που είχε γράψει ο Μπραμ Στόκερ. Περιστασιακά το έκανα, αλλά κρυφά. Τελικά τους είπα ότι δεν θα έπαιζα πλέον τον Δράκουλα. Και έγινε κόλαση», είχε αναφέρει.
Εφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, ο θρυλικός «Κόμης Δράκουλας» και «Σάρουμαν» του σινεμά

Στη δεκαετία του ’70 ο Κρίστοφερ Λι συνέχισε να κερδίζει φήμη στη γενιά των ταινιών τρόμου με τον ρόλο του στην ταινία «The Wicker Man», η οποία θεωρείται η καλύτερή του. Το 1974 ενσάρκωσε το ρόλο ενός κακού στην ταινία του Τζειμς Μποντ «Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο», ενώ ο ρόλος του στο «Halloween» ήταν μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του.

Η ανησυχία του ότι θα ταυτιστεί με τις ταινίες τρόμου τον οδήγησαν στο Χόλιγουντ και τις ταινίες «Airport ’77» και «1941» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η καριέρα του ανέκαμψε το 2001 όταν ενσάρκωσε τον Σαρουμάν στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον «Count Dooku» στον «Πόλεμο των Άστρων Επεισόδιο ΙΙ: Η επίθεση των Κλώνων» και στο «Επεισόδιο ΙΙΙ: Η εκδίκηση των Σιθ.»
Εφυγε από τη ζωή ο Κρίστοφερ Λι, ο θρυλικός «Κόμης Δράκουλας» και «Σάρουμαν» του σινεμά

Συνεργάστηκε επίσης με τον Τιμ Μπάρτον στις ταινίες «Η νεκρή νύφη», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», «Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη» και «Dark Shadows». Το 2011 επέστρεψε στην εταιρεία παραγωγής Hammer πρωταγωνιστώντας στο θρίλερ «The Resident» δίπλα στη Χίλαρι Σουόνκ.

Ο σερ Κρίστοφερ Λι πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία φαντασίας «Άγγελοι στο Νότινγκ Χιλ», η οποία ακόμη δεν έχει προβληθεί στις αίθουσες, και στην οποία ενσαρκώνει μία θεϊκή φιγούρα που προστατεύει την υφήλιο. Επίσης, θα πρωταγωνιστούσε και στο δράμα «The 11th» μαζί με την Ούμα Θέρμαν, ωστόσο λέγεται ότι η ταινία δεν έχει ξεκινήσει να γυρίζεται.

Σε μία συνέντευξή του το 2013, ο Κρίστοφερ Λι είχε εκφράσει την αγάπη του για την ηθοποιία. «Το να παίζω σε ταινίες δεν ήταν για μένα μόνο επάγγελμα, ήταν η ίδια μου η ζωή. Έχω κι άλλα ενδιαφέροντα πέραν της ηθοποιίας, όπως να τραγουδάω, έχω γράψει βιβλία για παράδειγμα, αλλά η ηθοποιία είναι αυτό που με κάνει να συνεχίζω, δίνει σκοπό στη ζωή μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Έγινε ιππότης για τις υπηρεσίες του και την φιλανθρωπία το 2009, ενώ έλαβε την υποτροφία BAFTA το 2011. Διακρίθηκε για τη βαθιά, δυνατή φωνή του και έχει χρησιμοποιήσει την ικανότητά του, καταγράφοντας διάφορες όπερες και μουσικά κομμάτια μεταξύ των ετών 1986 και 1998 και κυκλοφόρησε το συμφωνικό metal άλμπουμ Charlemagne: By the Sword και του Σταυρού το 2010, αφού εργάστηκε με πολλές metal μπάντες από το 2005.

 

 

 

imerisia

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact