ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ούτε ρήξη, ούτε υποταγή, ένα χρόνο ανακωχή»

Γλέζος: Ο Τσίπρας είναι ενήμερος και σύμφωνος

Πρόταση «ανακωχής στις διαπραγματεύσεις», διάρκειας ενός χρόνου, έκανε ο Μανώλης Γλέζος, επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή, ένα χρόνο ανακωχή» στην εκπομπή Online με τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Όλγα Τρέμη ενώ συμπλήρωσε πως για την εν λόγω πρόταση έχει ενημερώσει και τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα την δέχτηκε.

Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τον λόγο που πρότεινε την ανακωχή διευκρίνισε «πέντε μήνες κάνουμε διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε πλευρά στέκεται στις δικές της απόψεις. Κάθε συνετός άνθρωπος σε αυτή την περίπτωση σκέφτεται πως αφού δεν τα βρίσκουμε, μήπως χρειάζεται ένα διάστημα, αρκετό, για να σκεφτούμε και να δούμε στη συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε. Αν πιστεύετε ότι τα λεφτά δημιουργούν λεφτά κάνετε λάθος κι αν σκεφτείτε το παράδειγμα των απεργιών θα το καταλάβετε».

Όπως ανέλυσε μάλιστα ανακωχή σημαίνει πως «οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές, όπως και οτιδήποτε έχει σχέση με τα δάνεια, παγώνουν, δεν πληρώνουμε τίποτα για ένα χρόνο. Όταν τελειώσει ο χρόνος θα καλέσουμε έναν έναν τους δανειστές και θα τα βρούμε. Πόσα μας έδωσες, πόσους τόκους κράτησες, πόσο κέρδος έχουμε από τα τοκοχρεολύσια ώστε να το πληρώσουμε. Εγώ να δεχτώ ότι μας δάνεισαν με τόκους αλλά τα τοκοχρεολύσια μπαίνουν στην ονομαστική κι όχι στην πραγματική αξία».

Ανέφερε άλλωστε πως η πρότασή του «δεν είναι καινοφανής το ίδιο πρότεινε και ο πρωθυπουργός της Αυστρίας, ο οποίος αύξησε το χρονικό διάστημα της “ανακωχής” ζητάει πέντε χρόνια».

Σύμφωνος όπως είπε είναι και ο κ. Τσίπρας με την πρότασή του, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά τον έχει ενημερώσει. «Ο Τσίπρας είναι σύμφωνος μαζί μου, του το είπα και  δεν μου είπε δεν γίνεται Μανώλη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν θα το κάνει πρόταση».

Ο κ. Γλέζος ανέφερε επίσης με αφορμή τον λίγο κόσμο που συγκεντρώθηκε σήμερα στις πλατείες πως «η συνειδητότητα σε κάθε πολίτη δεν είναι εύκολη διαδικασία, επηρεάζεται από τα διλήμματα που συνεχώς μπαίνουν. Η ρήξη που ακούγεται δεν τον βοηθάει, γι’ αυτό δεν κάνει εκείνο που πρέπει».

Για τις προτάσεις της κυβέρνησης ο κ. Γλέζος δεν θέλησε να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική.

Επιπλέον, όσον αφορά την φημολογία για την παραίτησή του από το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Γλέζος ανέφερε «πριν εκλεγώ ευρωβουλευτής είχα πει πως θα παραμείνω για ένα χρόνο, ο ένας χρόνος τελειώνει. Άλλωστε έχω πια συνηθίσει όταν κάνω μια πρόταση θα υπεισέλθει κάτι για να παρανοήσει αυτό που πρόκειται να πω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο των τραπεζιτών στη ρύθμιση των ευρωπαϊκών θεμάτων λέγοντας «είναι δυνατόν οι τραπεζίτες να αποτελούν μέλη της επιτροπής που χειρίζεται τα πράγματα, πως ο κ. Σουλτς και ο κ. Γιούνκερ δέχονται να κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τραπεζίτες δεν το καταλαβαίνω».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact