ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Κουκοδήμος

Την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού παιδείας γνωστοποίησε αιφνιδίως ο Κώστα Κουδήμος.

 

Οι οικονομικές δυσχέρειες των επιχειρήσεών του στην Πιερία, φαίνεται ότι οδήγησαν τον Κώστα Κουκοδήμο στην παραίτησή του από την θέση του υφυπουργού Παιδείας. Στην επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, ο κ. Κουκοδήμος αναφέρει ότι οι λόγοι της παραίτησης είναι “προσωπικοί και μόνον” αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρήσεις του στην Κατερίνη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, γεγονός το οποίο καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κουκοδήμος. Τονίζει δε ότι στηρίζει ως βουλευτής της παράταξης της ΝΔ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό «στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο απασχόλησης, σχολίασε την παραίτηση του κ. Κουκοδήμου, αναφέρει η Καθημερινή.

«Ηταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης “Κοινωνικό Σχολείο” που την θέλουμε αυτή τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας , όταν τον όρκισε του ζήτησε να προσέξει το σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε μάλιστα ότι η μεταξύ τους συνεργασία ήταν άψογη και ότι η παραίτησή του κ. Κουκοδήμου οφείλεται αποκλειστικά σε προσωπικούς και όχι πολιτικούς λόγους. «Είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς μα δεν το περίμενα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτής του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, είπε: «Οι λόγοι είναι απολύτως προσωπικοί και ο πρωθυπουργός στον οποίο απηύθυνα την επιστολή έδειξε κατανόηση. Κάπου γράφτηκε ότι παραιτήθηκα για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου. Ούτε αυτό ισχύει βέβαια».

Πρόσθεσε: «Η σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί του ήταν ένα σχολείο».

«Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού» έγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο twitter για να συμπληρώσει: «Όταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: “Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό”. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact