ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 67 έτη θέτει το όριο συνταξιοδότησης η πρόταση της Ελλάδας

Το κείμενο προβλέπει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό

Στα χέρια των δανειστών βρίσκεται το τελικό κείμενο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν σε ξένα μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν στο Reuters ότι στην πρότασή της η Ελλάδα προσφέρει να αυξήσει σταδιακά το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη και να εξορθολογήσει διάφορες εξαιρέσεις που υφίστανται σήμερα.

Το τελευταίο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προβλέπει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ από το συνταξιοδοτικό, αρχής γενομένης το 2016.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, για το 2015 οι προτάσεις προβλέπουν περικοπές αξίας 0,4% του ΑΕΠ, κοντά στον στόχο που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας.

Επίσης, η ελληνική πλευρά προτείνει τον βασικό ΦΠΑ στο 23%, 13% ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά τρόφιμα και 6% για βιβλία και φάρμακα.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει το Reuters, οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα τελική συμφωνία με την Ελλάδα, ωστόσο η σημερινή ημέρα μπορεί να είναι ένα βήμα προς την επίτευξη συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact