ΚΟΣΜΟΣ

Τι ειπώθηκε στο έκτακτο ΔΣ του ΔΝΤ για την Ελλάδα, μετά τις συναντήσεις της Λαγκάρντ με τους Ευρωπαίους

Για τα όσα συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους υπολοίπου ευρωπαίους αξιωματούχους, ενημέρωσε η Κριστίν Λαγκάρντ τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου. 

Η έκτακτη συνεδρίαση συνεκλήθη χθες το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης από τις Βρυξέλλες και μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε η κυρία Λαγκάρντ με τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ευρωπαίους αξιωματούχους. 

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του real.gr στην Ουάσινγκτον Θανάσης Τσίτσας η Kριστίν Λαγκάρντ στην ενημέρωση της είπε ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης «φαίνονται θετικές» και ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση», ότι εχει γίνει μεγάλη σύγκλιση στα νούμερα, ενώ επισήμανε ακόμη ότι υπάρχουν ορισμένα μέτρα που δεν είναι εξειδικευμένα και τα οποία σήμερα θα επεξεργαστούν περαιτέρω προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν. 

Το θέμα του Χρέους 

Το θέμα του Χρέους όπως όλα δείχνουν παγώνει, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να ενημερώει το ΔΣ του Ταμείου ότι το θέμα ναι μεν έχει τεθεί στο τραπέζι αλλά ότι είναι νωρίς για να ληφθεί τελική απόφαση. 

Τόμσεν: Θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 

Στην ενημέρωση, όπως σημειώνει το real.gr συμμετείχε και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πολ Τόμσεν ο οποίος εκτίμησε ότι «η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τους επόμενους 12 μήνες» και ότι «θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης». Μάλιστα, σχολιάζοντας τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα είπε ότι «είναι περισσότερο φοροεισπρακτικά και δεν στοχεύουν στην μείωση των δαπανών όπως θα ήθελε το ΔΝΤ».

Τέλος, η επικεφαλής του Ταμείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη σούπερ δόση του Ιουνίου αργότερα μέσα στον Ιούλιο και απέφυγε να προσδιορίσει το ρόλο του Ταμείου στο πρόγραμμα της Ελλάδας στο μέλλον.

Πηγή: Real.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact