ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαιρετίζει ο ΣΕΤΕ τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας

Θεωρεί αποδεκτή μία αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%

Χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας. Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μία αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, σημειώνει ο ΣΕΤΕ, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%.

Μάλιστα, ο ΣΕΤΕ δεν κατανοεί τους λόγους της επιμονής στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή αυτή θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact