ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H Eυρωπαϊκή δεξιά θέλει μια ευρωζώνη που να βολεύει μόνο τους ισχυρούς»

Παρέμβαση Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο

Παρέμβαση έκανε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, στη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με την Έκθεση επανεξέτασης του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΟΝΕ.

«Οι αριθμοί και τα στοιχεία δείχνουν ότι το ισχύον πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης έχει αποτύχει. Γιατί έχουν μεγαλώσει οι ανισότητες, κοινωνικές και περιφερειακές, γιατί η οικονομία της Ευρωζώνης τα πηγαίνει πολύ χειρότερα από την οικονομία των ΗΠΑ, γιατί η ανεργία και η φτώχεια έχουν αυξηθεί, γιατί το χρέος των 15 από τα 19 κράτη της Ευρωζώνης είναι πάνω από τις προβλέψεις των Συνθηκών – και αυξήθηκε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και τέλος, επειδή οι επενδύσεις είναι κάτω», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Άρα χρειάζονται αλλαγές. Και αυτές τις αλλαγές δεν τις προτείνει η έκθεση Μπερέζ. Στον τομέα της φορολογίας, των επενδύσεων, στον τομέα της ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής, στη στρεβλή αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης… Όχι γιατί η εισηγήτρια δεν τις ήθελε ή δεν τις πρότεινε αρχικά, έστω και ανεπαρκώς, αλλά γιατί αποδέχθηκε, σε έναν κακό συμβιβασμό, τις πιέσεις της ευρωπαϊκής δεξιάς, που θέλει μια Ευρωζώνη α λα καρτ: να βολεύει μόνο τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact