ΚΟΣΜΟΣ

Εκκληση Μπαν Κι-μουν για πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία


“Χρειαζόμαστε ισχυρή υποστήριξη, συντονισμό και αλληλεγγύη από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών”, σχολίασε ο γγ του ΟΗΕ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητος ο πολιτικός διάλογος για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio New Zealand.

Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διήρκεσαν μόλις δύο μέρες.

“Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση σε αυτή (την κρίση). Θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διάλογος για μία πολιτική λύση, αυτός είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος”, είπε από το Όκλαντ όπου βρίσκεται κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στη Νέα Ζηλανδία.

Περίπου 2.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Απρίλιο που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τους φιλορώσους αυτονομιστές πρόκειται να ξεκινήσουν εκ νέου την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, το Μινσκ.

Όπως είπε ο Μπαν, πρόκειται για μία περίοδο αστάθειας και ταραχών.

“Χρειαζόμαστε ισχυρή υποστήριξη, συντονισμό και αλληλεγγύη από όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών”, σχολίασε ο ίδιος.
 
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact