ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι σημαίνει η απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από το Eurogroup

Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα – Σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η Ελλάδα μετά την Τρίτη

Αρνητική για την Ελλάδα φαίνεται πως είναι η απόφαση που έλαβε το Eurogroup σε σχέση με το αίτημα να παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα, με τη συνεδρίαση μάλιστα των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης να πρόκειται να συνεχιστεί χωρίς τη συμμετοχή του Έλληνα υπουργού Γιάννη Βαρουφάκη.

Η συνέντευξη Τύπου που είχε ανακοινωθεί μέχρι στιγμής δεν έχει αρχίσει και δεν είναι σαφές αν θα γίνει.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο κ. Βαρουφάκης θα ζητούσε από τους ομολόγους του της ευρωζώνης παράταση του προγράμματος, ενώ μιλώντας στο Reuters τόνισε πως η καταβολή της δόσης προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου εξαρτάται από την ευελιξία των πιστωτών και πως θέλει η ΕΕ να επιστρέψει τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, προκειμένου να αποπληρωθεί το ΔΝΤ την Τρίτη.

Εφόσον η πληροφορία επιβεβαιωθεί, πρακτικά η Ελλάδα θα βρεθεί την 1η Ιουλίου εκτός προγράμματος και εκτός διαδικασίας συμφωνίας, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στην έκτακτη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Με την ολοκλήρωση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη και συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μέχρι σήμερα φαίνεται να μην θέλει να «βάψει τα χέρια του με ελληνικό αίμα».

Σημειώνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ντράγκι μετά τα μεσάνυχτα χθες. Αποκλειστικό θέμα της επικοινωνίας των δυο ανδρών ήταν η συνέχιση της ενίσχυσης των τραπεζών προκειμένου για να κρατηθούν ανοιχτά τα ΑΤΜ για όσο χρειαστεί. Σύμφωνα με τον Ευ. Τσακαλώτο, ο κ. Ντράγκι έδειξε μεγάλη κατανόηση στην απόφαση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact