ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Το μυστικό του νικητή του The Voice Κώστα Αγέρη

Το μυστικό του νικητή του The Voice Κώστα Αγέρη

Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989…

Από μικρή ηλικία τον τράβηξε η μουσική και σύντομα το ταλέντο του ξεχώρισε.Σαν νήπιο, συνόδευε τον πατέρα του (λύρα) με οποιοδήποτε είδος κρουστού, μα σύντομα ο ίδιος τον μύησε στα μυστικά των δοξαρόφωνων, μαθαίνοντάς του λύρα.

Στην ηλικία των δέκα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανερχόμενος λυράρης.Παίρνει μέρος, τραγουδώντας, στη δισκογραφική δουλειά του πατέρα του ‘Από γενεάν σε γενεάν’ με το τραγούδι ‘Ν’ αηλί εμάς’ κάνοντας έτσι το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία.

Μετά το Δημοτικό, αποφασίζει να πάει στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας (Ν.Κοζάνης) και να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη μουσική επιστήμη.

Για τα επόμενα έξι χρόνια πειραματίζεται με διάφορα όργανα (σάζι ,βιολί κ.α).Σαν απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου, αποκτά εμπειρία έξι ετών στο πιάνο ,στο ούτι ,στον ταμπουρά, στο κλαρίνο, καθώς και στις θεωρίες της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής Μουσικής.Ήδη από τις αρχές του Λυκείου ασχολείται ερασιτεχνικά με την μουσική τεχνολογία.Κατά τη μαθητεία του στο Μουσικό Σχολείο λαμβάνει μέρος σε σύνολο Παραδοσιακής Σμυρναίικης Ρεμπέτικης μουσικής, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, ενώ ταυτόχρονα, συμμετέχει σε διαγωνισμούς και κερδίζει ατομικές διακρίσεις σε περιφερειακό και πανελλήνιο επίπεδο.

Αρχίζει την ατομική επαγγελματική του πορεία στο χώρο της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής και στο τέλος των μαθητικών του χρόνων του γίνεται η πρόταση για συμμετοχή σε ακρόαση με πιθανότητες συνεργασίας με το γνωστό μουσικό σχήμα ‘Τα παιδιά από την Πάτρα’.Παίρνει μέρος στην ακρόαση και ξεκινά την καριέρα του στην Αθήνα με συχνές επισκέψεις και tours σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και συμμετοχές σε πολλές δισκογραφικές επιτυχίες μεγάλου διαμετρήματος.Ο Κώστας συνεχίζει μέχρι σήμερα τη συνεργασία του με το συγκρότημα αυτό ενώ παράλληλα συμμετέχει σε πολλές δισκογραφικές δουλειές, τόσο της ποντιακής μουσικής όσο και της ευρείας Ελληνικής και συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Πέτρος Γαϊτάνος , Νίκος Οικονομόπουλος, Νίκος Κουρκούλης, Onirama, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Δέσποινα Ολυμπίου, Παναγιώτης Ασλανίδης κ.α.

Ταυτόχρονα δεν σταματά τις σπουδές του και σήμερα είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας, Ηχοληψίας και Ενοργάνωσης και πτυχιούχος της Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής ενώ οδεύει προς το Δίπλωμα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με ενορχηστρώσεις σε τραγουδια συνθετών, όπως ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Καρράς και ο Χάρης Κωστόπουλος αφήνοντας το στίγμα του και δίνοντας μία νέα πνοή σε δισκογραφικές δουλειές γνωστών καλλιτεχνών όπως του Νίκου Οικονομόπουλου, της Στελλίνας Κονιτοπούλου, της Μαρίας Εγγλέζου κ.α. Επιπλέον, παίρνει μέρος ως συνθέτης στους δίσκους του Χρήστου Σεβαστού, και της Μαρίας Εγγλέζου.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact