ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση των ευρωπαϊκών αρχών μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα

Ετοιμάζεται Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής

Την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών πυροδότησε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Τρίτη, στις 19.00 ώρα Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης με στόχο να συζητηθεί η κατάσταση μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Ο Ντ. Τουσκ είχε ήδη σειρά διαβουλεύσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να προετοιμαστεί η Σύνοδος με τον κατάλληλο τρόπο.

Σειρά διαβουλεύσεων με τους 18 υπόλοιπους ηγέτες των κρατών μελών της ευρωζώνης είχε το βράδυ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, σημειώνοντας πως ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Επιπλέον, όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος Γιούνκερ προτίθεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τρίτη.

Εξάλλου, διμερή συνάντηση θα έχουν αύριο το βράδυ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, οι δύο ηγέτες θα αξιολογήσουν τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών που στόχο έχει να συμβάλει σε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα.

Σε τεχνοκρατικό επίπεδο, η κατάσταση στην ευρωζώνη μετά το “όχι” του δημοψηφίσματος θα συζητηθεί αύριο στην τηλεδιάσκεψη των εμπειρογνωμόνων των υπουργείων Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Τέλος, αύριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο θα συνεχίσει την έκτακτη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι κεντρικοί τραπεζίτες της ευρωζώνης δεν αναμένεται να πάρουν αποφάσεις αμετάκλητου χαρακτήρα αύριο, καθώς, όπως επισημαίνουν, η όποια απόφαση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες είναι καθαρά πολιτική.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσα από πίνακες

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact