ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευκρινίσεις Τσακαλώτου για το υπουργείο Άμυνας

«Όταν έρθει το νομοσχέδιο μπορεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει πως θα βρεθούν οι οικονομίες που αναφέρονται»

Διευκρίνιση σχετικά με το σημείο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα σε ό,τι αφορά το υπουργείο Άμυνας, έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη δανειακής σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Ειδικότερα, για το σημείο που αναφέρεται ότι θα υπάρχουν οικονομίες 100 εκατ. το 2015 και 200 εκατ. το 2016, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι αυτό θα προκύψει ως εξής: 100 εκατ. από το φετινό περίσσευμα του προϋπολογισμού και 200 εκατ. από τις πωλήσεις αμυντικού υλικού.

Επιπλέον ανέφερε ότι «παρόλο που λέει και τη λέξη “προσωπικού” και τη λέξη “προμηθειών”, πουθενά δεν λέει για τα ποσοστά, πουθενά δεν λέει πόσο πρέπει να είναι το ένα και πόσο πρέπει να είναι το άλλο» σημειώνοντας ότι «όταν θα έρθει η ώρα για να υπάρχει το νομοσχέδιο, μπορεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να αποφασίσει πως θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact