ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων: Να υπερασπιστεί το «όχι» του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας

Επιστολή στον πρωθυπουργό από τον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Να υπερασπιστεί το «όχι» του δημοψηφίσματος και να αντισταθεί «στα εκβιαστικά και αντιλαϊκά τελεσίγραφα των δανειστών», ζητά από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με επιστολή που του απέστειλε, ο Περιφερειάρχης Ιονίων, Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, τονίζει μεταξύ άλλων, ότι “υπάρχει ακόμα καιρός” και καλεί τον Πρωθυπουργό να δώσει το λόγο στη Δημοκρατία των μελών και των πολιτών που αποφάσισαν να στηρίξουν το σύνθημα “Πρώτη Φορά Αριστερά”.

Την ίδια ώρα, στην επιστολή του ο κ. Γαλιατσάτος, αναφέρει ότι «δύο ζητήματα αποκτούν σήμερα ιδιαίτερη αξία. Το πρώτο, όπως επισημαίνει είναι «η αδιαμφισβήτητη έκφραση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να εμπιστευθεί την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ και μόνον αυτούς ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων, περιθωριοποιώντας ταυτόχρονα το σύνολο του μνημονιακού και ευρωλαγνικού πολιτικού συστήματος της χώρας» ενώ το δεύτερο ζήτημα είναι, όπως γράφει, « η ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων που αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό παρόν στις εξελίξεις και στήριξαν την επιλογή του ΟΧΙ σε ποσοστά που φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη της τάξης του 85%».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πολλοί ήταν αυτοί που ένιωσαν ότι «εξατμίστηκε» η δυναμική του ΟΧΙ μέσα από μια αλληλουχία κινήσεων, όπως η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, το πόρισμα της συνάντησης αυτής και εν τέλει η ελληνική πρόταση μέτρων και πολιτικών προς τους δανειστές με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας μαζί τους. Πάρα πολλοί αναρωτήθηκαν επίσης, αν αυτό είναι το ΟΧΙ τότε ποιο είναι το ΝΑΙ; Η συζήτηση της Παρασκευής  στην Βουλή και η ψηφοφορία που ακολούθησε περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς οδήγησε το 20% της δύναμης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να διαφοροποιηθεί με τον ένα η τον άλλο τρόπο, από την επίσημη κυβερνητική γραμμή, ενώ παράλληλα σύσσωμες οι ΚΟ των τριών μνημονιακών και ευρωλαγνικών κομμάτων στήριξαν και υπερψήφισαν την κυβερνητική πρωτοβουλία! Οι πολίτες και οι πολίτισσες αυτού του τόπου που υποφέρουν πέντε χρόνια τις συνέπειες των μνημονίων και του νεοφιλελευθερισμού, οι νέες και οι νέοι που σήκωσαν δυνατά το ανάστημα τους, λίγες ημέρες πριν, σαρώνοντας το ΝΑΙ της υποταγής και της εθνικής αναξιοπρέπειας, οι αγωνιστές της αριστεράς που βάδισαν μαζί με τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την μεγάλη πορεία μέχρι το «ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», όλοι αυτοί αδυνατούν να κατανοήσουν , όλοι αυτοί αρνούνται να αποδεχθούν , όλοι αυτοί αναζητούν απαιτούν απαντήσεις».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact