ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ των συνομιλιών για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας η πλειοψηφία του CDU

Η Bundestag θα δώσει το πράσινο φως στην Καγκελάριο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, εκτιμά το Reuters

Υπέρ την έναρξης των συνομιλιών για ένα τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, φαίνεται πως τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού και Χριστιανοκοινωνικού κόμματος της Γερμανίας (CDU/CSU), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με το Reuters, σε διεργασίες που πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί στην Bundestag, μόλις 48 από τους περίπου 300 βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών τάχθηκαν κατά της έναρξης συνομιλιών για περαιτέρω χρηματοδοτική βοήθεια στην Αθήνα, ενώ τρεις βουλευτές απείχαν. Βέβαια, όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο, δεν είναι σαφές πόσοι βουλευτές έδωσαν το «παρών» στις διεργασίες αυτές.

Στην ψηφοφορία της Παρασκευής η Bundestag αναμένεται να δώσει στην καγκελάριο Μέρκελ εντολή για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, σημειώνει το Reuters, καθώς οι Σοσιαλδημοκράτες, αλλά και ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναμένεται να ψηφίσουν «ναι».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact