ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερψήφισε το νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα η Αυστρία

Κατά και τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με τις ψήφους των δύο κομμάτων της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού – Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού – η αυστριακή Βουλή υπερψήφισε σήμερα κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της, την εξουσιοδότηση του υπουργού Οικονομικών για διαπραγματεύσεις ως προς το νέο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας προς την Ελλάδα.

Εναντίον της εξουσιοδότησης ψήφισαν και τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, οι Πράσινου, το νεοφιλεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και το κόμμα του Αυστροκαναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ «Ομάδα Στρόναχ».

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, το Κόμμα των Ελευθέρων ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αυστρία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact