ΚΟΣΜΟΣ

Νέες κατηγορίες για αμερικάνικη κατασκοπεία

Το Βερολίνο ζητεί εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον

Το Βερολίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ έπειτα από νέες πληροφορίες του Τύπου σύμφωνα με τις οποίες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατασκόπευαν υπουργούς και τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ.

«Έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

«Ο υφυπουργός Εξωτερικών (Στέφαν) Στάινλαϊν ήρθε σε επαφή με τον αμερικανό πρεσβευτή (Τζον) Έμερσον, του παρουσίασε τις κατηγορίες και επέμεινε να λάβουμε από την αμερικανική πλευρά τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με το θέμα αυτό και με όλα τα θέματα που είναι ακόμη ανοικτά», εξήγησε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα του WikiLeaks που δημοσιοποιήθηκαν από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και τα δημόσια δίκτυα NDR και WDR, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κατασκόπευε επί χρόνια τα υπουργεία Οικονομίας και Εξωτερικών. Εξάλλου ένα κινητό τηλέφωνο του υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των στόχων αυτής της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Υπογραμμίζοντας πως δεν έχει στη διάθεσή του καμιά απόδειξη για την αυθεντικότητα των εγγράφων του WikiLeaks, ο Σέφερ επανέλαβε τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης: «Σε κάθε περίπτωση, θα προτιμούσαμε να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως έχουμε κεφαλαιώδες συμφέρον στην εξωτερική πολιτική, (…) να συνεργαζόμαστε με τρόπο (…) εποικοδομητικό με τις ΗΠΑ», ιδιαίτερα στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact