ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης στην Ελλάδα θέλει το SPD

«Υποστήριξη για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, αλλά και του τουρισμού»

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζήτησε τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και των επενδύσεων στην Ελλάδα.

«Μόνο η συμφωνία της συνόδου κορυφής είναι αντιπαραγωγική για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», δήλωσε ο αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Λόταρ Μπίντινγκ.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πιέσει ώστε οι χώρες της ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε υποστήριξη για τις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της γεωργίας, αλλά και του τουρισμού», εξήγησε ο Μπίντινγκ μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Θα πρέπει να δώσουμε και επιδοτήσεις, είτε στις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης είτε σε ειδικά προσωρινά προγράμματα απασχόλησης, ώστε να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων», πρόσθεσε.

«Όταν το 2008 χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εφαρμόσαμε ένα πακέτο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας, εισαγάγαμε την πριμοδότηση για την καταστροφή των παλιών αυτοκινήτων και αυξήσαμε τα επιδόματα για τους εργαζόμενους με μειωμένο ωράριο», επεσήμανε ο Μπίντινγκ.

«Τώρα που η Ελλάδα περνά μια πολύ άσχημη κρίση, ζητάμε μόνο προγράμματα λιτότητας, όργια ιδιωτικοποιήσεων και αύξηση της φορολογίας. Αυτό δεν μπορεί να πάει καλά», τόνισε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact