ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Politico: Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Μέρκελ

Κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη η Καγκελάριος, αναφέρει η ιστοσελίδα

«Η Ελλάδα χαλάει το καλοκαίρι της Mέρκελ», γράφει σε σημερινό άρθρο της η ιστοσελίδα POLITICO, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται να έχει αγγίξει τα όρια της εξουσίας της, ενώ εμφανίζεται κουρασμένη και πολιτικά αποδυναμωμένη. Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται για πρώτη φορά σε θέση άμυνας, σχολιάζει, με αφορμή τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος.

Στο εσωτερικό του κόμματός της, πολλοί συντηρητικοί βουλευτές την κατηγορούν ότι υπήρξε επιεικής με την Ελλάδα, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε έχει αφήσει, όπως αναφέρει, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του. Μια τέτοια εξέλιξη θα πλήξει τη Μέρκελ γιατί ο Σόιμπλε είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αυτή τη στιγμή στη Γερμανία, ενώ αποτελεί εγγύηση ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις.

Η Καγκελάριος αναγκάστηκε να ηρεμήσει τα πνεύματα εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, δεδομένης της σύγκρουσης μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Σοσιαλδημοκρατών αναφέρεται ενώ τονίζεται ότι ακόμα και μετά την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα, η Καγκελάριος επέστρεψε στο Βερολίνο για να καθησυχάσει τους αντιρρησίες εντός του κόμματός της. Κατά την καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη της –πριν τις καλοκαιρινές διακοπές- στη γερμανική δημόσια τηλεόραση, η Καγκελάριος εμφανίστηκε κουρασμένη, φορώντας το ίδιο σακάκι που φορούσε στην Ευρωσύνοδο, σημειώνει η ιστοσελίδα τονίζοντας πως αντί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της, κατέληξε να υπερασπίζεται την πολιτική της έναντι της Ελλάδας.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact