ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα άντρες εκτελέστηκαν για μοιχεία και συνεργασία με τον Άσαντ

Την απόφαση έλαβε θρησκευτικό δικαστήριο στη Συρία

Δέκα άνδρες εκτελέστηκαν σήμερα στο Χαλέπι της Συρίας έπειτα από τη σχετική απόφαση ενός θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο πλειοψηφεί το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δύο από τους άνδρες κατηγορούνταν για μοιχεία, ενώ οι 8 άλλοι ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Και οι 10 εκτελέστηκαν δια πυροβολισμού.

Οι εκτελέσεις έγιναν στη συνοικία Σάαρ στο ανατολικό Χαλέπι το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των σύρων ανταρτών, έπειτα από απόφαση ενός θρησκευτικού δικαστηρίου στο οποίο συμμετέχουν πολλές ισλαμιστικές ομάδες, όμως την πλειοψηφία διαθέτει το Μέτωπο αλ Νόσρα.

Πέντε από τους 8 άνδρες που κατηγορούνταν για συνεργασία με το καθεστώς ήταν αντάρτες, ενώ οι υπόλοιποι μέλη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Θρησκευτικά δικαστήρια έχουν δημιουργηθεί σε πολλές πόλεις και χωριά της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών ή τζιχαντιστικών οργανώσεων όπως το Μέτωπο αλ Νόσρα.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact