ΚΟΣΜΟΣ

«Τα εξτρεμιστικά κινήματα βρίσκονται σε άνοδο στη Φινλανδία»

Ο υπ. Εσωτερικών της χώρας ζήτησε να ενταθεί η επιτήρηση της ακροδεξιάς

Οι αρχές της Φινλανδίας είναι απαραίτητο να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης των εξτρεμιστικών κινημάτων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου μια διαδήλωση της άκρας δεξιάς σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε 32 πρόσωπα σε διαδήλωση της άκρας δεξιάς στην πόλη Γιουβάσκιουλα της κεντρικής Φινλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση επιτέθηκαν σε τρεις διερχόμενους και προκάλεσαν επίσης επεισόδιο σε ένα κατάστημα λιανικής.

«Αυτή είναι μια ένδειξη ότι τα εξτρεμιστικά κινήματα βρίσκονται σε άνοδο και στη Φινλανδία. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την επιτήρηση αυτών των οργανώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Πέτερι Όρπο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το Κίνημα Αντίστασης της Φινλανδίας, μια ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα η οποία, σύμφωνα με την φινλανδική υπηρεσία πληροφοριών, επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα εθνικοσοσιαλιστικό κράτος.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά τη συγκέντρωση 15.000 ανθρώπων στο Ελσίνκι όπου διαδήλωσαν εναντίον της ρητορικής μίσους, με αφορμή μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που έκανε ο Όλι Ίμονεν, βουλευτής του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην Κόμματος των Αληθινών Φινλανδών). Στην ανάρτησή του, ο Ίμονεν κάλεσε να ενταθεί ο αγώνας εναντίον της πολυπολιτισμικότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο ηγέτης του Κόμματος των Φινλανδών, τόνισε ότι η τοποθέτηση του Ίμονεν είναι επιζήμια για το κόμμα. Το Κόμμα των Φινλανδών συμμετέχει στην κυβέρνηση καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές του Απριλίου, με θέσεις όπως η υιοθέτηση σκληρότερης στάσης έναντι των προγραμμάτων στήριξης οικονομικών κρατών-μελών της ευρωζώνης σε κρίση καθώς και έναντι της μετανάστευσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact