ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Ο συμβιβασμός ήταν δύσκολος, αλλά κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος

«Στους κόλπους της ΕΕ εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται δυνάμεις που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά»

«Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015 ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους-δανειστές εγκαινιάζει αναμφισβήτητα μια νέα φάση για την ελληνική κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις σε όλο το φάσμα του πολιτικού χάρτη. Ο συμβιβασμός ήταν ομολογουμένως δύσκολος, αλλά στις συγκεκριμένες συνθήκες όπου κυριάρχησε ο ωμός εκβιασμός του σκληροπυρηνικού γερμανικού κατεστημένου, κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτος» επισημαίνει σε άρθρο της στην Κυριακάτική «Kontra News», η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τονίζει ότι ακόμα και μετά την σύναψη της δύσκολης συμφωνίας «στους κόλπους της ΕΕ εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται δυνάμεις που δεν θέλουν την Ελλάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά», προσθέτοντας ότι «το «στρατόπεδο Σόιμπλε» συνεχίζει να κραδαίνει το σενάριο του Grexit ως απειλή στο πλαίσιο της πολιτικής του «παιδαγωγικού ιμπεριαλισμού», που το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» έχει περιγράψει με απαράμιλλη ακρίβεια πριν από δυόμιση χρόνια».

Η κ. Χρυσοβελώνη επισημαίνει ότι αυτός ο «παιδαγωγικός ιμπεριαλισμός» του διδύμου Μέρκελ-Σόιμπλε έχει πυροδοτήσει την όξυνση των παθών μεταξύ πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά και φτωχού Νότου, ενώ έχει προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις και τον προβληματισμό κορυφαίων διανοουμένων, συμπεριλαμβανομένου «του μεγαλύτερου εν ζωή Γερμανού φιλοσόφου και υπέρμαχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης, του Γιούργκεν Χάμπερμας, που κατακεραύνωσε την πολιτική της χώρας του για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα με αφορμή τις απειλές για έξοδο από την Ευρωζώνη»:

«Υπάρχουν, βεβαίως και άλλες δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θέλουν η Ελλάδα να βρει το δρόμο της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αυτό είναι ενθαρρυντικό» προσθέτει η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Τσίπρας συνθηκολόγησε καταβάλλοντας υψηλό τίμημα με μοναδικό στόχο να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και τους Έλληνες ζωντανούς. Ο Πρωθυπουργός ακολούθησε μια έντιμη επιλογή ευθύνης, μια πατριωτική επιλογή χάρις στην οποία αποσοβήθηκαν πολύ πιο οδυνηρές και τραγικές καταστάσεις για τον ελληνικό λαό, κυρίως για τα πιο φτωχά και πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, τα οποία σε περίπτωση Grexit ή άτακτης χρεοκοπίας θα ήταν εκτεθειμένα σε απρόβλεπτα και μη διαχειρίσιμα δεινά» τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη, προσθέτοντας στην συνέχεια του άρθρου της πως σήμερα «η Ελλάδα και η κυβέρνησή της καλείται να αποδείξει ότι υπάρχουν λαοί που μπορεί να συνθηκολογούν, αλλά δεν παραδίδονται ποτέ».

Τονίζει την κρισιμότητα των επόμενων ημερών «όπου η κυβέρνηση θα δώσει σκληρή μάχη για να διαμορφώσει τους καλύτερους κατά το δυνατόν όρους της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ το προσεχές διάστημα χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό καθώς θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ανοίξει επιτέλους η κρίσιμη συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αναφέρει επιπλέον ότι «το στοίχημα για αυτή την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις που τη στηρίζουν είναι να αναμετρηθούμε με τις νοοτροπίες που εξέθρεψαν τα κόμματα της Μεταπολίτευσης».

Η κ. Χρυσοβελώνη κάνει λόγο για «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ», όπου απαιτείται μετωπική σύγκρουση με την διαφθορά και την διαπλοκή, εμπέδωση της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του κράτους δικαίου, καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προεξαρχούσης εκείνης των μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού και πραγματική στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στην «ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ», η κ Χρυσοβελώνη περιλαμβάνει την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό σύστημα, τον τερματισμό του πελατειακού κράτους, την σύγκρουση με τις δυνάμεις του παρασιτισμού και την υπεράσπιση του καλώς εννοούμενου δημοσίου συμφέροντος.

«Αποτελεί εθνικό καθήκον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή στο πλαίσιο της συνέχισης της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και να διαμορφώσει παράλληλα τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Η ύπαρξη της συγκυβέρνησης των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου αποτελεί την εγγύηση για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και τη διαρκή μετωπική σύγκρουση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά» καταλήγει στο άρθρο της η κ. Χρυσοβελώνη.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact