ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να κυβερνήσει

«Έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο»

«Έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο» δηλώνει στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα απλώς όταν φοβόμαστε, λέμε “πού είναι η Αστυνομία;” και όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”».

Ο κ. Πανούσης αναφερόμενος στο μεταναστευτικό αναφέρει ότι από την Άνοιξη έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες. «Πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένους και άλλους τόσους παράνομους. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή». Σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: «Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».

Ερωτηθείς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης υποστηρίζει ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» και πως «η Αριστερά επίσης έχει κάποιες ιδεοληψίες».

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά καταφατικά στην ερώτηση αν είναι συγκρουσιακός άνθρωπος η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχολιάζει: «Θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω- όποιος το νομίζει την πατάει».

Σε ερώτηση αν του αρέσει το υπουργείο, δηλώνει ενθουσιασμένος με όλα, «στον βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος. Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact