ΚΟΣΜΟΣ

Το εδαφικό στην ατζέντα της επόμενης συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

Την 1η Σεπτεμβρίου

Ανάμεσα στα κεφάλαια που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι και το εδαφικό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη του στην Αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Weekly, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στο παρόν στάδιο συζητούνται τα κριτήρια της εδαφικής αναπροσαρμογής, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η ουσία του εδαφικού.

«Όταν τα κριτήρια αυτά συμφωνηθούν, τότε θα περάσουμε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με χάρτες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια εφαρμογής του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία.

Οι συζητήσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αφορούν και έννοια του όρου «σημερινός χρήστης» της περιουσίας.

«Η ελληνοκυπριακή θέση είναι ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες τους» προσέθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο δικαίωμα του επηρεαζόμενου σε δικαστική αρωγή επί του περιουσιακού, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact