ΚΟΣΜΟΣ

Κουνούπια- τίγρεις εντοπίστηκαν στο Παρίσι

Έκλεισε χθες βράδυ το Parc Floral

Ασιατικά κουνούπια- τίγρεις, που μεταφέρουν θανατηφόρες ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός και η νόσος chikungunya εντοπίστηκαν στο Παρίσι για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέτος το καλοκαίρι.

Τα έντομα εντοπίστηκαν από επισκέπτη στο Parc Floral στα ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι έλεγχοι που έκανε τοπική υπηρεσία υγείας και οι Αρχές της πόλης επιβεβαίωσαν πως επρόκειτο για ασιατικά κουνούπια- τίγρεις.

Το πάρκο έκλεισε χθες το βράδυ για να γίνει μια επιχείρηση αντιμετώπισης των κουνουπιών. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως η παρουσία των κουνουπιών στο πάρκο ήταν πρόσφατη και περιορισμένη σε λίμνες μακριά από σπίτια.

Το κουνούπι τίγρης, που μπορεί να τσιμπήσει δεκάδες φορές μέσα σε ένα λεπτό και προέρχεται από την Ασία, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι πέρσι, δέκα χρόνια μετά τον τελευταίο εντοπισμό του στη Γαλλία, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Κρούσματα ασθενειών που μεταδίδονται από τσιμπήματα εντόμων όπως τα κουνούπια καταγράφουν αυξητική τάση στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία εξαπλώθηκαν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα δάγκειου πυρετού ή νόσου chikungunya στην περιοχή του Παρισιού.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact