ΕΛΛΑΔΑ

Σαββαΐδου: Θα ελέγχονται πρώτοι αυτοί που εμποδίζουν το έργο των ελεγκτών

Η εφορία θα ελέγχει κατά προτεραιότητα τους φορολογούμενους που παρεμποδίζουν τον έλεγχο από τους ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Με εγκύκλιο της η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, δίνει εντολή στους ελεγκτές να αποστέλλουν απευθείας στη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων τα στοιχεία των φορολογούμενων και των λογιστών που παρεμποδίζουν τον φορολογικό έλεγχο.

Το φαινόμενο έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις οι ελεγκτές της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προπηλακίζονται από τους φορολογούμενους, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο.

Με τον τρόπο αυτό η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι οι φορολογούμενοι αυτοί δεν πρόκειται να γλιτώσουν τον έλεγχο, αλλ’ αντίθετα θα καταγράφονται και θα ελέγχονται κατά πρώτη προτεραιότητα.

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι ελεγκτές μπορούν να ζητούν τη συνδρομή της ΕΛΑΣ για τη διευκόλυνση του ελέγχου, όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact