ΚΟΣΜΟΣ

Τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν χάσει την ανεξαρτησία τους

Αιτία η οικονομική κρίση, ισχυρίζεται ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας El Mundo

Την πεποίθησή του πως τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία έχουν απολέσει την ανεξαρτησία τους λόγω της οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο Πέδρο Ραμίρεθ, ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας El Mundo και του νέου ειδησεογραφικού ιστοτόπου El Españo ενώ υπογράμμισε πως εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση.

«Η πλειονότητα των Ισπανών δημοσιογράφων αισθάνεται ότι η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία επιβάλλονται όλο και περισσότερο στις αίθουσες σύνταξης. Και πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι η πολιτική και η οικονομική εξουσία προσπαθεί και συχνά καταφέρνει να αναγκάσει τους δημοσιογράφους να γονατίσουν», ανέφερε ο Ραμίρεθ.

«Αυτό σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν χάσει την κερδοφορία τους είναι όλο και πιο ευάλωτα στην απώλεια της ανεξαρτησίας τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ραμίρεθ είχε ιδρύσει την Ελ Μούντο, μια από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία, το 1989. Απομακρύνθηκε από την εφημερίδα το 2014 και ξεκίνησε τον ιστότοπο Ελ Εσπανιόλ, ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί το φθινόπωρο.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του οφειλόταν στις πιέσεις που άσκησε στη διεύθυνση της Ελ Μούντο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει δημοσιογραφικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς — και ειδικά την παράνομη χρηματοδότηση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact