ΚΟΣΜΟΣ

Οι Τούρκοι έστειλαν φυλακή δύο Βρετανούς δημοσιογράφους [εικόνες]

Στη φυλακή θα παραμείνουν δύο δημοσιογράφοι του Vice News, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κατηγορίες για τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Σε βάρος των δημοσιογράφων αλλά και του Ιρακινού μεταφραστή τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από το δικαστήριο του Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας διότι κινηματογράφησαν συγκρούσεις ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (ΡΚΚ), της ένοπλης αυτονομιστικής οργάνωσης που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκρατική. Αντίθετα, ο οδηγός των τριών αφέθηκε ελεύθερος.

Η σύλληψη των δημοσιογράφων κλιμακώνουν το ήδη επιβαρυμένο ζήτημα στην Τουρκία σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Από την πλευρά του το Vice News, καταδικάζει την ενέργεια των τουρκικών αρχών. «Το ”Vice News” καταδικάζει με τον εντονότερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να φιμώσει τους συντάκτες μας, οι οποίοι παρέχουν ζωτικής σημασίας κάλυψη από την περιοχή», ανέφερε ο επικεφαλής Κέβιν Σάτκλιφ σε ανακοίνωσή του.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με όλες τις αρμόδιες αρχές για να επιταχυνθεί η ασφαλής απελευθέρωση των τριών συναδέλφων και φίλων μας», συμπλήρωσε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μόλις οι τουρκικές αρχές έμαθαν για την παρουσία των δημοσιογράφων στην περιοχή έσπευσε να τους συλλάβει, ενώ έκαναν κατάσχεση στο οπτικοακουστικού υλικό τους. Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες τις οποίες τους απήγγειλαν.

«Αν και οι ύποπτοι δεν συμμετέχουν στην ιεραρχία της τρομοκρατικής οργάνωσης, αποφασίστηκε να συλληφθούν διότι βοήθησαν την οργάνωση οικειοθελώς», τόνισε ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Ντιγιάρμπακιρ, με φρασεολογία που «φωτογραφίζει» το ΡΚΚ.

Με το Vice να απαντά πως οι κατηγορίες δεν ευσταθούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact