ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Πολλές οι πιθανότητες να πετύχει το τρίτο μνημόνιο

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Ανγκελα Μέρκελ για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, εκτίμησε πως υπάρχουν καλές πιθανότητες να πετύχει το νέο πρόγραμμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην Ελβετία, μίλησε και για το ακανθώδες ζήτημα του μεταναστευτικού, επισημαίνοντας πως Βερολίνο και Παρίσι συμφωνούν στην αρχή των «υποχρεωτικών ποσοστώσεων» για τη φιλοξενία των προσφύγων στις χώρες της ΕΕ.

«Αυτοί που χρειάζονται προστασία πρέπει να τη λαμβάνουν και συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε δεσμευτικές ποσοστώσεις στους κόλπους της ΕΕ για να μοιραστούμε τα βάρη, αυτή είναι η αρχή της αλληλεγγύης», τόνισε.

Επιπλέον, υποστήριξε πως η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία του Δουβλίνου δεν έχει πλέον αποτέλεσμα «επειδή φτάνουν τόσοι πολλοί πρόσφυγες στα εξωτερικά σύνορά μας που πλέον δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ιταλία ή την Ελλάδα να τα βγάλουν πέρα μόνες τους».

Η λύση σύμφωνα με την κ. Μέρκελ θα πρέπει να βασίζεται στη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη, ενώ κατέστησε σαφές πως η Γερμανία θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact