ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η μητέρα βρέφους που είχε καεί ζωντανό στη Δυτική Όχθη

Ο εμπρησμός στο σπίτι τους αποδίδεται σε εξτρεμιστές

Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ, η μητέρα του Άλι Νταουάμπσεχ, του μικρού παλαιστίνιου ηλικίας 18 μηνών που κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι τους από εμπρησμό που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές, υπέκυψε στα τραύματά της τα ξημερώματα, ανακοίνωσε το ισραηλινό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η ίδια και η οικογένειά της.

Στις 31 Ιουλίου, άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα πέταξαν μολότοφ μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του σπιτιού των Νταουάμπσεχ στο χωριό Ντούμα που περιβάλλεται από εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο Άλι Νταουάμπσεχ, 18 μηνών, έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά. Οκτώ ημέρες αργότερα ο πατέρας του, Σάαντ Νταουάμπσεχ, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο τετράχρονος Άχμεντ, το άλλο παιδί της οικογένειας, νοσηλεύεται ακόμη.

Αυτή η εγκληματική πράξη μαζί με επιγραφές στους τοίχους που παραπέμπουν στην πρακτική «το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί», πράξεις βανδαλισμού που διαπράττονται από νεαρούς εξτρεμιστές και πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες μετά τη δολοφονία μίας εφήβου στη διάρκεια πορείας του Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Ισραήλ, στα κατεχόμενα εδάφη και διεθνώς, για την «ατιμωρησία» την οποία απολαμβάνουν οι εξτρεμιστές.

«Η Ρίχαμ Νταουάμπσεχ απεβίωσε τη νύχτα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ταλ Χασόμερ του Τελ Αβίβ, όπου η νεαρή 26χρονη δασκάλα είχε εισαχθεί με εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυπταν το 80% του σώματός της.

Από την Ντούμα, ο Ανουάρ Νταουάμπσεχ, μέλος της οικογένειας των τριών θυμάτων, επιβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε για το θάνατο της Ρίχαμ Νταουάμπσεχ. Πρόσθεσε πως η κηδεία της μπορεί να πραγματοποιηθεί σήμερα στο χωριό, όπου «λαϊκές επιτροπές» πραγματοποιούν έκτοτε νυκτερινές περιπολίες, καθώς οι κάτοικοι δηλώνουν ότι ζουν «μέσα στον φόβο» νέων επιθέσεων.

Ο εμπρησμός του σπιτιού των Νταουάμπσεχ είναι η πιο πρόσφατη επίθεση σε έναν μακρύ κατάλογο ενεργειών των οποίων οι δράστες σπάνια τιμωρούνται. Στους μαυρισμένους από τον καπνό τοίχους του σπιτιού της οικογένειας οι επιτιθέμενοι έγραψαν προτού διαφύγουν συνθήματα για «εκδίκηση».

Είναι μια υπογραφή που χρησιμοποιείται συχνά από εποίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πράξεις βανδαλισμού ή, όπως λέγονται, επιθέσεις για «το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί» εναντίον των Παλαιστινίων, των χριστιανών, των ισραηλινών Αράβων, ακόμη και ισραηλινών στρατιωτών και αστυνομικών. Στο στόχαστρο έχουν μπει πολλές εκκλησίες και τεμένη, μεταξύ των οποίων και ιεροί τόποι του χριστιανισμού, όμως η επίθεση στην Ντούμα προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση επειδή οι βιαιότητες αυτές σπάνια προκαλούν θύματα.

Δέκα εξτρεμιστές της δεξιάς που φέρεται να εμπλέκονται σε «τρομοκρατικές επιθέσεις», μεταξύ των οποίων και η επίθεση στην Ντούμα, έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλοι τρεις σε διοικητική κράτηση, δηλαδή χωρίς δικαστική απόφαση για περίοδο έξι μηνών, στο πλαίσιο κυρίως της έρευνας για τον εμπρησμό στην Ντούμα.

(Φωτογραφία αρχείου)

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact