ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Ρέντσι θα μιμηθεί τον Τσίπρα και θα προκηρύξει δημοψήφισμα»

Πολιτικοί παρατηρητές περιμένουν εξελίξεις στην Ιταλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντζι προετοιμάζεται για ένα καυτό φθινόπωρο. Η ιταλική γερουσία θα ψηφίσει μια συνταγματική αλλαγή, η οποία στην πραγματικότητα περιορίζει την εξουσία της. Ο Ρέντζι θέλει να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση των δυο σωμάτων, ένα σύστημα το οποίο συχνά μέχρι σήμερα παρέλυε την πολιτική λειτουργία της χώρας.

«Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θέλουμε να επιβάλλουμε – από την αγορά εργασίας μέχρι τις συνταγματικές αλλαγές – είναι μια προσπάθεια να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο μετά από 20 χρόνια που η Ιταλία βρισκόταν σε μια φάση αδράνειας» λέει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο χρόνος όμως πιέζει. Οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν δεν φαίνεται ακόμα να έχουν αποτελέσματα. Οι αλλαγές στην αγορά εργασίας που κάνουν πιο εύκολες τις καταγγελίες των συμβάσεων και οι μικρές μειώσεις στις εισφορές των εργοδοτών δεν είναι ακόμα εμφανείς στην αγορά. Η ανεργία παρουσίασε μικρή αύξηση το καλοκαίρι και η οικονομία παρουσίασε αύξηση μόλις 0,2%. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη λέει ο 41 ετών Ρομπέρτο. «Πάντα ψήφιζα αριστερά. Θα περίμενα όμως, για να πω την αλήθεια, πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα και λιγότερα λόγια. Αυτό που έκαναν με την καταγγελία των συμβάσεων είναι φοβερό. Αυτό που δεν έκανε ο Μπερλουσκόνι το κάνει τώρα αυτός».

Ο Ματέο Ρέντζι χρειάστηκε την υποστήριξη του κόμματος του Μπερλουσκόνι Forza Italia και στις αλλαγές στα εργασιακά. Η Λίγκα του Βορρά και τα 5 Αστέρια παραμένουν ακραιφνής αντιπολίτευση. Ο Στέφανο Φασίνα, βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ρέντζι ισχυρίζεται ότι το Δημοκρατικό Κόμμα δεν είναι πλέον σοσιαλδημοκρατικό.

Πολιτικοί παρατηρητές πάντως επισημαίνουν, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, πως δεν αποκλείουν ο Ρέντζι να μιμηθεί τον Τσίπρα και να προκηρύξει δημοψήφισμα για το εάν εγκρίνει ή όχι ο λαός τις μεταρρυθμίσεις του.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact