ΚΟΣΜΟΣ

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος

Δεν προσγειώνονται αεροπλάνα στη Λάρνακα

Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, κάνουν την κατάσταση αποπνικτική στην Κύπρο.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες απευθύνουν έκκληση στο κοινό και ειδικά προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί όπως αποφεύγεται η εργασία σε εξωτερικούς χώρους ή η εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Μάλιστα λόγω της πυκνής σκόνης πτήσεις εκτρέπονται από το αεροδρόμιο Λάρνακα στον αερολιμένα Πάφο.

Αεροπλάνα με προορισμό το αεροδρόμιο Λάρνακας προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Πάφου.

Η ορατότητα στην περιοχή του αεροδρομίου Λάρνακας λόγω της πυκνής σκόνης έχει περιοριστεί στα 500 μέτρα, αριθμός που αντιστοιχεί στα ελάχιστα όρια ασφάλειας, ενώ στην Πάφο η κατάσταση είναι καλύτερη.

Εκτιμάται – σύμφωνα με το Φιλελεύθερο – ότι πυκνή σκόνη θα καλύπτει την Κύπρο μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο λειτουργός του Τμήματος Μετεωρολογίας, Σταύρος Βασιλειάδης τόνισε ότι θα είναι δύσκολη και η σημερινή μέρα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι σταδιακά η πυκνή σκόνη θα αρχίσει να αραιώνει.

Όσον αφορά τα επίπεδα υγρασίας ο κ. Βασιλειάδης είπε πως είναι υψηλά, άλλα όχι σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς κυμαίνονται από 40 -46 %.

Από την Πέμπτη αναμένεται να υπάρξει ουσιαστική μεταβολή στο έντονο φαινόμενο της σκόνης στην ατμόσφαιρα, καθώς και μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο θα παραμείνει αρκετά πάνω από την κανονική για την εποχή μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Οπως δήλωσε ο Α` Μετεωρολογικός Λειτουργός, Παναγιώτης Μιχαήλ, τα δύο φαινόμενα, δηλαδή της σκόνης και του καύσωνα, συνδέονται, καθώς τα έχουν φέρει στην Κύπρο οι ίδιες θερμές αέριες μάζες, προερχόμενες από τα ανατολικά, τις περιοχές δηλαδή της Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ.

Όπως είπε ο κ. Μιχαήλ, το κύμα αυτό σκόνης καλύπτει όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής, δηλαδή εκτός από τις περιοχές όπου παράχθηκε και προέρχεται, καλύπτει αυτή τη στιγμή το Ισραήλ, την Ιορδανία, και ένα μέρος της Αιγύπτου. Πρόσθεσε, πως η σκόνη φθάνει μέχρι κάποια μίλια ανοικτά της Πάφου, συνεπώς η Κύπρος αποτελεί το δυτικό άκρο του φαινομένου.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact