ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ, οι Σύροι πρόσφυγες και οι selfies

Στα ύψη έχει ανέβει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ανάμεσα στους πρόσφυγες.

Αρκετοί από αυτούς δεν κρύβουν την αγάπη τους στο πρόσωπό της, ενώ όταν η καγκελάριος επισκέφθηκε κέντρο υποδοχής μεταναστών έγινε ενθέρμως δεκτή.

Μάλιστα, κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν δίστασε να της ζητήσει να βγάλουν selfie κι εκείνη απλώς τους έκανε το χατίρι.

Η Γερμανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί περίπου 800.000 άτομα, που αναζητούν άσυλο, τέσσερις φορές περισσότερα από πέρυσι και τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ένας στους πέντε Γερμανούς έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες, ενώ το 83% πιστεύει ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του YouGov, που διενεργήθηκε από τις 4 ως τις 8 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, το 18% των ερωτηθέντων έχει ήδη κάνει κάτι για να υποστηρίξει τους πρόσφυγες που έχουν φτάσει στη χώρα, ενώ το 23% δήλωσε ότι σκοπεύει να τους προσφέρει βοήθεια.

Στο ερώτημα «τι θα κάνετε για να υποστηρίξετε τους πρόσφυγες στη Γερμανία;», το 51% απάντησε ότι θα τους δωρίσει πράγματα.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων, 83% εξέφρασε την άποψη ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την καταπίεση έχουν το δικαίωμα να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Μόνο το 8% αρνείται το δικαίωμα αυτό.

Στις ΗΠΑ στο ίδιο ερώτημα μόλις το 66% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι πρόσφυγες έχουν αυτό το δικαίωμα.

Παρόλα αυτά τα δύο τρίτα των Γερμανών (67%) δεν πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει ιδιαίτερη ευθύνη απέναντι στους πρόσφυγες εξαιτίας του παρελθόντος της, με το 26% να έχει την αντίθετη άποψη. Μεταξύ των ψηφοφόρων των Πρασίνων σχεδόν οι μισοί (48%) πιστεύουν ότι η Γερμανία έχει μια ιδιαίτερη ιστορική ευθύνη.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact