ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει την πόρτα μόνο για πρόσφυγες και όχι για οικονομικούς μετανάστες η Πολωνία

«Η υποδοχή των μεταναστών που φεύγουν για να γλιτώσουν τη ζωή τους είναι καθήκον μας»

Η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να δεχθεί οικονομικούς μετανάστες, αλλά έχει καθήκον να δεχθεί τους πρόσφυγες που φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Πολωνίας Έβα Κόπατς.

«Η υποδοχή των μεταναστών που φεύγουν για να γλιτώσουν τη ζωή τους είναι καθήκον μας», σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε οικονομικό φόρουμ που διεξάγεται στη νότια Πολωνία.

Η πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα της θα πρέπει να μοιραστεί την ευθύνη για τους πρόσφυγες με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει κι άλλο κύμα προσφύγων από την Ουκρανία, αν ενταθεί η σύγκρουση στο Ντονμπάς.

Την ίδια ώρα οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν ότι ξανάνοιξε σήμερα ένας αυτοκινητόδρομος που συνδέει τη χώρα με τη Γερμανία, ο οποίος είχε κλείσει χθες όταν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, άρχισαν να τον διασχίζουν πεζή.

Ωστόσο εξακολουθούν να ισχύουν κάποιοι περιορισμοί στα δρομολόγια των τρένων, σημείωσαν οι αρχές.

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι 3.000 «ξένοι» έφτασαν στη χώρα μεταξύ της Κυριακής και της Τετάρτης.

«Η κατάσταση αλλάζει από ώρα σε ώρα, κάποιοι επιδιώκουν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Δανία, κάποιοι επιστρέφουν στη Γερμανία και άλλοι τελούν υπό κράτηση ή συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω της Δανίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Δανίας και Γερμανίας διακόπηκαν χθες, ενώ και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις δύο χώρες έκλεισε, καθώς τον διέσχιζαν περίπου 300 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Η σιδηροδρομική εταιρεία DSB ανακοίνωσε ότι σταμάτησε τα δρομολόγιά της, κατ’ εντολή της αστυνομίας, μετά την άρνηση ορισμένων προσφύγων να κατέβουν από τα τρένα.

Πολλοί πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν από τη Γερμανία στη Σουηδία, διασχίζοντας τη Δανία. Πολλοί από αυτούς αρνούνται να καταγραφούν στη Δανία, η κεντροδεξιά κυβέρνηση της οποίας έχει περικόψει τα επιδόματα και τα προνόμια που χορηγούνταν μέχρι πρόσφατα στους πρόσφυγες.

Σχεδόν 200 πρόσφυγες που επέβαιναν σε τρία τρένα που προέρχονταν από τη Γερμανία αρνήθηκαν να κατέβουν από τα βαγόνια στην πόλη Ρόντμπι, φοβούμενοι ότι αν τους κατέγραφε η αστυνομία θα αναγκάζονταν να ζητήσουν άσυλο στη Δανία και όχι στη Σουηδία, όπως επιθυμούν.

Επίσης λίγο νωρίτερα, μια ομάδα προσφύγων, περίπου 300 άνθρωποι, είχαν φύγει από το σχολείο της πόλης Πάντμποργκ, στη νότια Δανία, και είχαν αρχίσει να βαδίζουν προς τα βόρεια σε έναν αυτοκινητόδρομο, προφανώς για να φτάσουν πεζή στη Σουηδία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact