ΕΛΛΑΔΑ

Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια ξεκινά η σχολική χρονιά

Με 6.000 κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει τελικά η σχολική χρονιά, όπως προέκυψε από την ενημέρωση της υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αγγελικής-Ευφρόσυνης Κιάου, σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στο υπουργείο.

Η υπουργός έκανε λόγο για “αγώνα δρόμου” αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, που ήταν και το πρώτο δεκαήμερο της θητείας της στο υπουργείο. Κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό, επισήμανε: «Στα πλαίσια του εφικτού και λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συνθήκες της χώρας μας, είμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο».

Η κ. Κιάου, αναφέρθηκε στο θέμα των αναπληρωτών, λέγοντας ότι έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς από το ΕΣΠΑ και τον τακτικό προϋπολογισμό, ωστόσο λόγω των περιορισμών που έχει φέτος το ΕΣΠΑ θα δυσκολέψει η κατανομή της χρηματοδότησης, εξού και τα κενά που μένουν ακάλυπτα στην έναρξη της χρονιάς.

Ως προς τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, η υπουργός ανέφερε ότι έχουν προχωρήσει οι πληρωμές 25 εκατ. ευρώ προς τα ιδρύματα και τις σχολές και αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα 75 εκατομμύρια που έχουν προβλεφθεί.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεγγραφές, η σχετική εγκύκλιος θα βγει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγγραφών. Έτσι, περί τις αρχές Οκτωβρίου, θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων μετεγγραφών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact