ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ για το χρέος

Απείχε από την ψηφοφορία η ελληνική αντιπροσωπεία

«Επονείδιστη» χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ενότητα τη στάση που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών, ενώ αποδίδει τις ευθύνες για την εξέλιξη αυτή στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Με τη συντριπτική πλειοψηφία, 136 υπέρ έναντι 6 κατά και 41 αποχές, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε απόφαση που αναγνωρίζει «το δικαίωμα κάθε κυρίαρχου κράτους να σχεδιάζει την μακροοικονομική πολιτική του, συμπεριλαμβανομένης της αναδιάρθρωσης του χρέους, χωρίς να αποθαρρύνεται ή να παρεμποδίζεται από καταχρηστικές παρεμβάσεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για μια απόφαση που προσφέρει ένα ισχυρό, διεθνώς αναγνωρισμένο όπλο στη χώρα μας να αμφισβητήσει, ακόμη και με μονομερείς ενέργειες, το παράνομο, επονείδιστο και απεχθές χρέος. Ακριβώς γι αυτό, η απόφαση καταψηφίστηκε από τις χώρες που κατ’ εξοχήν εκφράζουν το παγκόσμιο τοκογλυφικό κεφάλαιο, όπως η Γερμανία, η ΗΠΑ και η Βρετανία.

Ακολουθώντας πειθήνια, ως πρόβατο επί σφαγήν, τις εντολές των Βρυξελλών, η ελληνική αντιπροσωπεία απείχε από αυτή την ιστορική ψηφοφορία. Η ευθύνη γι’ αυτή την επαίσχυντη στάση βαρύνει το σύνολο των μνημονιακών κομμάτων, παλιών και νέων, που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την «υπηρεσιακή» κυβέρνηση, την οποία από κοινού ανέδειξαν και στηρίζουν. Αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, όποια μνημονιακή κυβέρνηση κι αν προκύψει από τις εκλογές, θα συμπεριφέρεται σαν αγκιστρωμένο ψάρι των δανειστών- εκβιαστών, παραιτούμενη εκ των προτέρων από όλα τα όπλα που της δίνει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα για να βγάλει από το λαιμό της το θανάσιμο βρόχο του χρέους.

Ο ελληνικός λαός καλείται να βγάλει τα συμπεράσματά του και να ανοίξει, με τους αγώνες και την ψήφο του, έναν άλλο δρόμο εθνικής αξιοπρέπειας, δημοκρατίας και προκοπής».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact