ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επί τάπητος οι εκλογές και τα οικονομικά των δήμων

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Α. Μανιτάκη

Συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Α. Μανιτάκη, είχε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά ζητήματα που αφορούν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές αλλά και εκκρεμή και επείγοντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέματα.

Στη συνάντηση παρευρέθη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Ε. Πάνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Ι. Μέξης και ο Σύμβουλος Προέδρου της ΚΕΔΕ, Π. Βασιλείου.

Ο κ. Πατούλης έθεσε το ζήτημα της έγκαιρης καταβολής του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Α. Μανιτάκη, για την άρση της αναστολής, λόγω των επικείμενων εκλογών, των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού σε συγκεκριμένες και επείγουσες για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών κατηγορίες. Ζήτησε επίσης να επισπεύσει το υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες για να μπορέσουν οι δήμοι να προχωρήσουν στην υπογραφή συμβάσεων με το προσωπικό αυτό.

Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έθεσε και το οικονομικό ζήτημα που απασχολεί όλους τους δήμους της χώρας, καθώς τα οφειλόμενα από τον προϋπολογισμό του 2015 ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 260 εκ. ευρώ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους ήδη βεβαρημένους προϋπολογισμούς τους, καθώς και το θέμα της κατάργησης του φόρου ζύθου, μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου, αποστερώντας έτσι ένα σταθερό έσοδο για τα ταμεία των δήμων.

Ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων, το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στο δήμο Πύργου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων. Τα υπόλοιπα εκκρεμή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητήματα θα συζητηθούν σύντομα με την επόμενη κυβέρνηση.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact